luni, iulie 27, 2009

Iubirea...Ce este ea cu adevarat?
Am tinut foarte mult sa vorbesc despre acest sentiment pentru ca de curand am citit o carte si m-a inspirat mult .(arta de a iubi-miguel ruiz)
Consider iubirea ca fiind un sentiment unic si etern. Pentru ca un sentiment sa fie etern acesta trebuie sa fie trait de fiecare data la intensitate maxima, fara a ne gandi la ziua urmatoare ci la clipa de acum si la persoanea care ne este aproape,lucru ce se intampla rar in zilele noaste .
Iubirea este considerata o lege dupa care noi ne traim viata ,noi suntem rezultatul unui astfel de sentiment asadar putem spune ca iubirea exista din momentul conceperii noastre si aici nu ma refer la momentul cand noi ne nastem ci chiar din clipa in care celula ou se afla in pantecele mamei si pana ce murim ,ea ne inconjoara intotdeauna .
Multi scriitori aseamana iubirea cu un drog , intr-adevar ea este precum un drog,,E periculos să iubeşti! Iubirea e ca un drog. La inceput ai senzatia de euforie ,abandon total. Apoi, a doua zi, vrei mai mult, încă nu e un viciu, dar îţi place senzaţia şi îţi închipui că o poţi ţine sub control. Te gândeşti la persoana iubită vreme de două minute şi uiţi de ea vreme de trei ore. În scurt timp însă, te obişnuieşti cu acea persoană şi începi să fii complet dependent de ea. Acum te gândeşti la ea trei ore şi o uiţi două minute. Dacă ea nu e lângă tine, încerci aceeaşi senzaţie ca şi drogaţii când nu îşi obţin drogul. În acel moment, aşa cum drogaţi fură şi se înjosesc ca să facă rost de ceea ce le trebuie, şi tu eşti dispus să faci orice pentru dragoste!''Paulo Coelho - La raul Piedra am sezut si am plans

Defapt ce inseamna a iubi?
Sa iubesti inseamna sa fi sincer ,sa spui dar mai ales sa faci ceea ce gandesti ,sa fi raspunzator pentru intregile tale trairi ,sa accepti defectele persoanei de langa tine ,un lucru e cert nu poti schimba niciodata o persoana oricat de mult ai vrea pentru ca ea este unica prin felul ei nu o sa fie niciodata asa cum vei dori tu sa fie ,mai degraba va trebui sa o accepti asa cum este pentru ca doar atunci adevarata ta iubire se manifesta ,cand exista acel sentiment de accept ,de cunoastere a persoanei de langa tine si totodata de autocunoastere si de aici ca o concluzie este bine de zis ca daca vrei sa fi iubit trebuie sa iubesti !
Dragostea trebuie lasata sa se manifeste de la sine si nu sa fie traita dupa reguli pentru ca atunci piere orice sentiment de afectiune.
Iubirea inseamna daruire totala, inseamna uitare de sine!De cele mai multe ori atunci cand iubesti nu te gandesti la tine ,sa-ti fie tie bine, ci la persoana de langa tine :)
Exista si iubirea de sine ,care trebuie sa aibe un rol important in viata noastra ,pentru ca ea este ''cauzatoare'' de energie si de optimism.Acesta poate fi considerata ca fiind un mod de acceptare de sine ,de cine esti si ceea ce ai facut .
Mi-as fi dorit sa vorbesc mai mult depsre acest subiect dar ceea ce trebuie sa retina un om este: -sa iubeasca sincer fara a se gandi la ziua de maine -TRAIESTE CLIPA!
-sa vada in iubire capacitatea de a a cunoaste si de a se autocunoaste-Iubirea înseamnă să ne descoperim în alţii şi să fim încântaţi de această descoperire.

Pe aceasta tema o sa recomand cateva filme ce trebuie vazute si carti ce trebuie citite:)
4 comentarii:

Elena spunea...

imi place foarte tare blogul tau. Astept si alte articole :)

Cosmin spunea...

Iubirea e o scuza.
De fapt ea nu exista.
Ce insensibil sunt 8-|

Denebra spunea...

Iubirea e compasiune, intelegere..Iubirea inseamna sa nu judeci...sa accepti...sa primesti atat cat e si cum e...sa te bucuri daca ea e..sa nu regreti daca maine nu mai e..sa fi constient si fericit ca ea a incoltit in sufletul tau, chiar daca nu i se raspunde...pentru ca, mai presus de orice, iubirea inseamna ca esti viu :)

dragos spunea...

pai ca sa zic si eu nu exista o definitie clara a iubirii pot fii o multitudine de iubiri de lucruri familie animale etc.

daca vei cauta in multe carti si opere vei vedea ca din 100 de scriitori ei au 1000 de definitii pentru iubire


dupa mine, difera mult iubirea si pt cosmin care zicea ca nu exista se insheala..ar mai fi multe de zis dar e cam tarziu si imi ceri niste link-uri de yt:D