vineri, martie 26, 2010

Drum catre purificare


Incepe o saptamana plina de purificare ,de liniste si lumina si macar acum ,in al 12-lea ceas, sa ne indreptam privirile spre noi,spre interiorul nostru ,spre suflet si sa incepem sa ni-l curatam de tot ce este murdar ,de minciuni,de dezamagiri,de frici,de nestire, de tristete,de neimpliniri,de griji,de boala,de viclenie,de invidie,de neincredere,de prostie,de falsitate...de tot...vom ajunge puri ,vom ajunge ca la inceput ,asta daca vrem ,daca avem puterea asta sa constientizam mai degraba, restul va veni aproape de la sine .
Trebuie doar sa ne trezim din acel somn profund care dauneaza spiritului !
Apoi incet,incet sa ne indreptam spre cei din jurul nostru ,schimbarea trebuie sa inceapa mai intai cu noi si sa continue cu persoanele din jur .
Natura ,Dumnezeu ,totul va fi de partea noastra, trebuie sa vrem,atat,doar atat :sa vrem.
Simplu!
Sa lasam sa iasa bunatatea din noi.sa uitam sa traim pt a avea ,si sa ne amitnitm ca traim pt noi,pt a fi cineva, pt a face ceva !
sa ajutam pe cei din jur fie si cu un zambet .
fi-ti oameni ,oameni!
Ce poate fi mai frumos decat un zambet daruit cuiva ,un multumesc primit de la cineva pe care l-ati ajutat .
ce anume?
...o rasplata de la Dumnezeu cum ar fi o raza de soare sa ne ghideze spre casa...o ploaie racoroasa ,un copac inmugurit:X,un lac,o mare ,un ciripit de pasari,un strigat de copii un vant bland...oamenii uita sa fie oameni si se pierd treptat ,se degradeaza si devin umili,slavii unei vieti mult prea schematice ,mult prea riguroase, gidata de reguli, si nu de simtiri ,de trairi ,de sentimente...se pierd in concret ,in dorinta de a avea ,dispar in NIMCUL ce duce spre dezumanizare ,spre distrugere ....pierire .asta vrem: sa nu mai existe om.
Eu nu ,nu vreau sa fiu asa ,si pornesc pe un drum ...incet ... cu incredere ,cu speranta, cu Dumnezeu de partea mea ,cu mine si cu tot ce am eu mai bun in mine ,cu natura, si cu multa dragoste in suflet, plec spre acel drum de regasire,de completare,desavarsire a fiintei mele,spre acea pace ,pe care toti o dorim ...si vreau sa'' conrup ''cat mai multe persoane sa ma urmeze pe acest drum.
Haideti!
Sperati!visati!iubiti!traiti!
ACUM oameni cat e TIMP!
Viata nu asteapta pe nimeni!
Fiti mai buni si totul va fi mai bun cu voi !
Fiti oameni si atunci si cel din jurul vostru va fi om !
Nu va pierdeti pe voi !



Niciun comentariu: