marți, septembrie 14, 2010

Zidirea unui suflet


Omul perfect nu a fost creat si cu siguranta Dumnezeu a stiut foarte bine de ce a facut omul supus greseli caci fara de greseala nu este nimeni si apoi cine nu greseste nu este om .
Nu ajunge sa inteleaga adevarata semnificatie pe care o are greseala in viata lui,iar noi trebuie sa gresim pentru a invata sa nu mai o comitem si a doua oara,trebuie sa gresim pentru a invata una din lectiile divine ,pentru a invata sa iertam si sa ne iertam.
Avem nevoie sa ne vedem cazuti pentru ca mai apoi sa ne ridicam prin fapte si prin gandurile pline de lumina sfanta.
Trupul nu este altceva decat lacasul sufletului ,ne ajuta sa realizam muncile fizice,dar odata ce el ajunge pamant nu ne va mai fi de folos cu nimic.
Cand omul realizeaza ca viata nu este altceva decat calea catre mantuire, cand puterile lui s-au epuizat si simte incet incet ca sufletul se machina in launtrul lui atunci acesta face un pas urias catre divinitate,el ajunge sa imbrace trup luminos si sa se dezbrace de acel trup bolnavicios si slabit.
Incepe sa-si zideasca un Rai in suflet.Prin fapte si vorbele pline de iubire aduna in el mari si oceane ale optimismului,norii usori si plapanzi ai rabdarii, muntii falnici ai curajului,cer plin de lumina vesnica,miros de intelepciune al florilor,pasari ce par sa-l inalta catre Imparatia Cerului.Omul incepe sa ierte:)
Incepe sa-si spele sufletul in apa sfanta si cea fara de moarte,incepe cu adevarat sa traiasca.Abia atunci...
Ne-am indepartat atat de mult de originile noastre,parinti,bunici,pamanturile care ne-au hranit atat timp si care continua sa o faca ,casa care ne-a ocrotit ...ne-am uitat fiinta,ne-am pierdut pe noi...
Dumnezeu cand a creat omul ,a creat in acelasi timp si sufletul si trupul . Dupa cum bine se spune ''omul a fost creat dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu''chipul lui Dumnezeu nu reprezinta altceva decat:gandire,sentiment si bineinteles libertate.
Avem nevoie de un suflet curat ca cel pe care Creatorul ni l-a daruit in prima zi de viata,avem nevoie de o minte linistita ,care sa curga in cea mai mare pace si de un trup sanatos .
Viata omului poate fi asemnata cu cea a unui fluture,se schimba in permanenta ,de la stadiul de omida la cel de nimfa iar apoi ajunge fluture ,dar pana la stadiul final este nevoie de timp ,de rabdare ,intelepciune,si bineinteles multa incredere de sine:)
Sa nu avem teama in a ne avanta in necunoscut si sa pasim fara ezitari.Avem nevoie de schimbare ,de ragasirea sinelui.
Un citat din Biblie spune ca Dumnezeu si-a varsat iubirea in inimile noastre si deci sa incercam si noi la randul nostru sa ne folosim de aceste daruri de la Cel de Sus si sa le impartim cu cei din jurul nostru.
Daruieste si ti se va da.Pentru orice lucru cat de mic daruit sau impartit de tine cu altii,vei primi inzecit.

Dragostea indelung rabda; dragostea este binevoitoare, dragostea nu pizmuieste, nu se lauda, nu se trufeste. (Corinteni 13,4)

Curatindu-va sufletele prin ascultarea de adevar, spre nefatarnica iubire de frati, iubiti-va unul pe altul, din toata inima, cu toata staruinta. (1 Petru 1:22)

5 comentarii:

Florea Mihai Ionut spunea...

ma bucur ca ai scris asta. inseamna ca functioneaza in tine...

Andreea Elena Dragomir spunea...

da ,asa e:)

El CiD spunea...

Foarte frumos."Dumnezeu nu rasplateste rezultatele, ci intentia.Precum mesterul arunca aurul in topitorie si l lasa a se cerne si a se curati prin foc pana ce vede ca straluceste,tot asa si Dumnezeu lasa sufletele omenesti a fi cercetate de necazuri,pana se curata si se limpezesc.De aceea ,o astfel de cercetare a lui Dumnezeu este o mare binefacere pt suflet."(Ioan Gura de Aur)

Cristi spunea...

DA! :)

Lavinia Dance spunea...

Uite si al2lea site..
;))
Ai dreptate, si ai scris foarte frumos.
Intra-adevar nu exista un om care sa fie perfect, dar daca am fi perfecti ce nevoie am mai avea de Dumnezeu? suntem slabi si neputinciosi de multe ori, si avem nevoie de El la fiecare pas in viata.