miercuri, septembrie 30, 2009

Spune stop violentei domestice!




Am ales sa va vorbesc despre acest subiect pentru ca imi pasa de acele femei care sufera fiind batute de barbati ,de niste neoameni.
Consider ca cel care ridica palma asupra unei femei este un nimeni nu constientizeaza cat rau poate face nu numai femeii pana si celor din jur (familie,copii,prieteni)asa ca m-am decis in al 12-lea ceas sa le deschid ochii oamenilor ,sa incerce sa gandeasca in momenetele mai delicate ca nu trebuie sa apeleze la baiate ca trebuie sa priveasca totul cu mintea limpede si sa aiba rationament .
Violenţa domestică presupune putere şi control. Cel care abuzează se simte puternic şi important cand răneşte o altă persoană dar defapt este un las nu prin forta iti masori puterile cu o femeie ,nu prin bataie.
Un sfat pentru acele femei care tac ,dragelor nu e bine sa faceti asta, ganditiva la voi ,la cat de importante sunteti , ca trebuie sa spuneti stop ,sa nu va mai injositi ,sa ridicati privirea din pamant si sa va spuneti:merit ceva mai bun pentru mine !
Sunt unele femei care in loc sa spuna ceea ce i se intampla mai zic pe deasupra ca il iubesc pe cel de langa ele...si ca din aceasca cauza tac si nu spun nimic defapt daca ti la persoana aia si ii vrei binele nu il lasi sa fie violent sa greseasca in continuare ci incerci sa-l schimbi pe cat se poate...asa vad eu lucrurile :)
In 2006 UNICEF şi Secretariatul General al Naţiunilor Unite publica primul studiu global despre efectele violenţei domestice asupra copiilor. Rezultatele au fost cutremurătoare.
Pentru prima dată au fost investigate efectele acestei probleme. Ceea ce au descoperit, ne ajută să inţelegem de ce efectele violenţei domestice reprezintă o problemă atat de serioasă pentru cei afectaţi şi de ce pot impactul asupra lor poate dura ani de zile.
Efecte:
  • Incetinirea dezvoltării emoţionale, sociale şi chiar fizice.
  • Probleme şcolare, concentrare defectuoasă şi abilităţi scăzute la citit.
  • Probleme de comportament şi personalitate, inclusiv depresie şi urinare in pat.
  • Probleme de interactivitate socială şi in a-şi face prieteni.
  • Abilitate scăzută in rezolvarea problemelor, recurgand deseori la un comportament agresiv şi violenţa fizică.
Eu una o sa mai insist pe aceasta tema ,sper ca in curand sa incep ceva serios pe aceasta tema o desfasurare de activitati sa indreptam lumea catre ceva bun .Astept idei ,sugestii:)

Spune stop violentei domestice!

2 comentarii:

Nobody spunea...

adevarat. dar si femeile astea care se resemneaza nu sunt chiar asa istete.. uite eu de exemplu, daca as fi in locul lor, le`as trage o mama de bataie la toti nemernicii :]]] na. sa se mai ia vreunu de mine. :]] nu e neaparat ca femeia sa fie sexul slab. daca s-ar face o revolutie sa vezi atunci! sau deschidem scoala... transformam mici monstrii.. ma rog :-j reeducare. se gasesc solutii. in ultimul timp, oamenii si-au dat seama ca e mai simplu sa se afle in postura de 'victima'. intotdeauna ai ce sa faci... intotdeauna exista o portita de scapare.

Andreea Elena Dragomir spunea...

cert e ca nu trebuie apelat la baiate si aici ma refer ca trebuie totul rezolvat intr-un mod cat mai elegant dar cum justitia la noi in tara este de toata frumusetea ..si cum femeile sunt dominate de teama ,atunci desigur ca totul va fi mai greu ...trebuie sa spuna femeia stop si sa ia masuri pentru binele ei ,al tuturor:)